Världens största montéloppLeblanc-succé då Quif
de Villenueve segrade

Skriv ut denna sida

(travnet.se söndag 22 jan 2012 15:45)

Quif de Villeneuve går undan till säker seger i Prix de Cornulier 2012 på nya loppsrekordet 12,0.
Foto: zeturf.fr
Det blev en formidabel succé för tränaren Franck Leblanc då hans hästar belade både första- och andraplatsen i Prix de Cornulier. Montédebutanten Quif de Villeneuve skrällvann före Save The Quick. Segertiden 1.12,0 var ett nytt rejält rekord för loppet.

Världens främsta montélöpning slutade i total succé för framgångsrike tränaren Franck Leblanc. Men det blev inte loppets klare favorit Save The Quick som drog det längsta strået. Segern gick istället till den för sadel debuterande Quif de Villeneuve (e. Coktail Jet). 

Snabbast från start var Jean-Michel Bazires Robert Keeper som spetsade för Ludovic Mollard men fick släppa taktpinnen till jättesusaren Paladin Bleu(minst spelad i loppet) som kom fram invändigt och därefter stack undan i med många längder i stenhårt tempo.

Save the Quick fick loppet

Fram som första häst i andraspår kom Quif de Villeneuve och Yoann Lebourgois som därmed bjöd Save The Quick och Eric Raffin en perfekt resa i andra ytter. In mot sista sväng hade Paladin Bleu sålt slut på krafterna och Lebourgois tog chansen, övertog spets och ryckte undan med Quif de Villeneuve.

Save The Quick, som hittills varit obesegrad i tre montéstarter, tog upp jakten och det var också mellan dessa båda segerstriden skulle stå. Men Save The Quick kunde aldrig få rätsida på toppfine Quif de Villenueve som höll undan hela vägen in i mål och vann säkert med två längder för en jublande glad Lebourgois. Segertiden skrevs till oerhört vassa 1.12,0/2700 vilket var en rejäl putsning av löpningsrekordet, det gamla löd på 12,7.

Ingen lycka för Yarrah Boko

Save The Quick således tvåa och därmed en dubbelseger för Franck Leblanc. Dessutom placerade sig tränarens tredje häst, Tango Quick, femma i mål. Tredjepriset till Fabrice Souloy-tränade Private Love som avslutade mycket fint, fyra blev 2010 års Prix d´Amerique-vinnare Oyonnax. Förstapriset i Prix de Cornulier var hela 350.000 euro.

Det norska hoppet Yarrah Boko hade föga lycka med sig i loppet. I ett första startförsök reste sig hästen och kastade av sig sin ryttare Richard Joly. När loppet väl gick iväg blev det galopp och diskning i ett tidigt skede.

Källa: Travnet.se

1.12.0 grym tid juh! Fatta coolt att få rida ett sådant lopp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0